vlag
vlag

Dagprogramma's en evenementen

Dagprogramma dagopvang

Verwelkoming kinderen en ouders
Kringtijd (boeken lezen en zingen, ABC oefenen en tellen)
Vers fruit met water of melk
Toilet/luierwissel-routine
Activiteiten, zoals: bibliotheek, 3+groep, knutselen, bakken, natuurwandeling enz.
Buiten spelen
Klaarmaken voor lunchtijd, handen wassen enz.
Lunchtijd
Tv-tijd, toilet/luierwissel-routine, klaarmaken voor een dutje
Slaap-/rusttijd
Toilet/luierwissel-routine, namiddagsnack (groenten en crackers)
Buiten spelen
Vrij spel/knutselen
Snacktijd (sandwich) en toilet/luierwissel-routine
Ophaaltijd

Buitenschoolse opvang (BSO)

Ons buitenschoolse opvang (BSO) programma biedt dagelijks van 15:00 - 18:30 uur leuke, gevarieerde en boeiende activiteiten voor kinderen van basisschoolleeftijd. Direct na school krijgen de kinderen een gezonde snack en nemen ze deel aan de kring. In de kring kan worden gepraat over verschillende thema's zoals wat een kind die dag heeft gedaan, speciale gebeurtenissen die eraan komen, kan een verhaal worden gelezen of kunnen liedjes worden gezongen en wordt de ontwikkeling van het denken, luisteren, kijken, praten en de concentratievaardigheid van het kind gestimuleerd. Later op de middag hebben de kinderen de kans om deel te nemen aan activiteiten zoals bordspellen, knutselen, fantasierijk spel, bouwprojecten enz. De kinderen gaan ook buitenspelen in de fantastische NAISR-speeltuin (of binnen in de gymzaal bij slecht weer) en krijgen een tweede gezonde snack. Het laatste half uur van de middag is gewijd aan ontspanning en uitrusten voordat de kinderen worden opgehaald door de ouders.

Vakantieopvang

Ons programma voor vakantieopvang biedt leuke, gevarieerde en boeiende activiteiten tijdens de schoolvakanties voor kinderen van basisschoolleeftijd. Ze krijgen de kans om hun vrienden te zien en ook om nieuwe te maken. We bieden dagelijks heel wat gestructureerde activiteiten waaronder knutselen, bordspellen, koken, sportactiviteiten, binnen- en buitenspelen enz. Ons programma voor vakantieopvang stimuleert kinderen om te leren door verkenning en probleemoplossing, terwijl groepsactiviteiten, zoals sporten en teamspellen, kinderen de kans geven om te werken aan hun communicatieve en conflict oplossende vaardigheden, en tegelijkertijd vertrouwen en veerkracht opbouwen. Jouw kind wordt te allen tijde begeleid, betrokken en aangemoedigd en krijgt een warme lunch en gezonde snacks en drank gedurende de dag.

Evenementen

Bij Funtazia vieren we verschillende internationale feestdagen met de kinderen waaronder Halloween, Thanksgiving, Sinterklaas, Kerstmis, Valentijnsdag, Pasen en Koningsdag.

Verjaardagen

Verjaardagen van kinderen worden individueel gevierd. De leerkrachten maken een verjaardagshoed voor het kind en versieren de klas. Ouders kunnen zorgen voor een gezonde traktatie voor alle kinderen.